Op de pelgrimsreis door Zuid-India met Paramahamsa Vishwananda werd de plaats bezocht waar Hanuman de brug vanuit het Zuiden van India naar Lanka (het huidige Sri Lanka) bouwde om Sita, de vrouw van Rama, te redden.

Een devotee, die met Guruji op deze pelgrimsreis is, postte op Facebook: “Gurudev ging eerst naar de zee om haar te begroeten. Terwijl Hij gebeden reciteerde, strooide Hij een mala (bloemenslinger) en bloemblaadjes in de zee.  Even later gaf de zee de bloemenslinger en de bloemblaadjes terug en drapeerde ze om Zijn voeten.”

Het volgende fragment komt uit het boek JUST LOVE, een verzameling van 52 toespraken van Paramahamsa Vishwananda:

Over de kracht van de Goddelijke naam

‘Er gebeurde iets bijzonders tijdens het leven van Rama, toen ze bezig waren een brug vanuit India naar Lanka te bouwen, het tegenwoordige Sri Lanka, of Ceylon. Ze hadden een brug nodig om de overkant van het water te bereiken, maar zij wisten niet hoe ze dit voor elkaar konden krijgen. Elke steen die ze in het water gooiden, zonk. Hanuman had een idee. Nu moet je weten dat Hanuman werkelijk een grote devotee was, eerlijk gezegd één van de grootste devotees, want daarvan zijn er niet veel in de wereld. Je hebt Prahlad en Meerabai en een paar anderen, maar één van de meest, meest, meest vooraanstaande devotees is Hanuman. Hij kwam op het grootse idee om de Naam van Rama op elke steen te schrijven en ze daarna in zee te gooien. Op het moment dat een steen in het water belandde, bleef deze drijven. Rama keek van een afstand toe en Hij verbaasde Zich. Hij benaderde Hanuman en zei: “Hanuman, Ik heb naar je gekeken. Je schrijft Mijn Naam op elke steen, gooit deze in zee en ze blijven drijven, maar als Ik een steen in het water gooi, zinkt deze.” Toen zei Hanuman: “Mijn Heer, het zit zo, kijk: als Uw Naam erin gegrift staat, is deze gered, maar zonder Uw Naam zal die natuurlijk zinken. Zo is het ook wanneer U iemand laat gaan, natuurlijk zal hij dan zinken.’

Luchtfoto van de Rama brug, die onlangs herontdekt is.

De Guru is hier om jou eraan te herinneren te vertrouwen. Het maakt niet uit hoe, maar je moet zwemmen. De Guru zal jou ondersteunen en naar boven duwen, zodat je niet zult verdrinken. Je moet erop vertrouwen dat Hij er is en jou vasthoudt.

Paramahamsa Sri Swami Vishwananda

Drijvende steen