ZEG JA EN MAAK HET WAAR, JIJ KUNT KOEIEN HELPEN

Denis Klopotan vraagt jouw hulp voor boer Miro, die met jouw hulp koeien een goede oude dag wil bezorgen. Je voorkomt hiermee dat de koeien naar het slachthuis moeten, als ze geen melk meer kunnen geven. Doe mee!

Het geldbedrag dat nodig is om boer Miro deze belangrijke stap te doen zetten is 2.000. Elke donatie is welkom. Wij geloven dat we samen een verschil kunnen maken. Laten we samen deze verandering mogelijk maken.

 

Waarom spreekt Guruji over ‘happy cows’? Omdat deze koeien tot het natuurlijke einde van hun leven een leven kunnen leiden dat bij hun soort past en niet, zoals de meesten in hun soort, op een erbarmelijke manier in een slachthuis om het leven worden gebracht. Koeien behoren met liefde, zorg en respect te worden verzorgd, omdat, zoals Guruji met nadruk zegt, de koe onze moeder is.

Guruji’s inzichten in – en onderricht over – de spirituele- en gezondheidsvoordelen van een veganistische / vegetarische / happy cow-zuivelproducten levensstijl bieden een unieke kans om Zijn stem en Wijsheid met de wereld te delen. Als we de verandering in de wereld willen zien, moeten we deze zelf in ons dagelijkse leven toepassen en moeten we zelf de stap zetten om de verandering door onze activiteiten in de maatschappij te verspreiden.

Maar als je dienst doet aan een koe, staat dat gelijk aan dienstbaar zijn aan de Deity in de tempel. Stelt je je eens voor dat de punya (krediet) die je krijgt, enkel door een koe te dienen, gelijk staat aan de punya die je krijgt als je de Deity in de tempel dient. Grappig, hè? Mensen realiseren zich dat namelijk niet. Ze denken: “O, het is gewoon een koe”, maar een koe staat altijd dichtbij de godheid. Weet je waarom we in het hindoeïsme tot de koe bidden? Omdat wij haar aanbidden als moeder. Als je geboren wordt, wat is dan het eerste wat je krijgt? Melk van de moeder, toch? Idem als je de melk van de koe drinkt, is de koe je moeder. Dus de punya die je krijgt door haar te dienen is feitelijk een grote zegen.

Paramahamsa Sri Swami Vishwananda

https://www.facebook.com/1034671719959146/posts/1902794889813487/