Happy Radhashtami! Een prachtige ervaring verteld door Rishi Abirami over Radha. Rishi Abirami leeft in de Bhakti Marga ashram in Vrindavan, de plaats waar Krishna en Radhe hun jeugd doorbrachten.

Radharani is een vorm van Krishna, is Krishna Zelf. Misschien heb je opgemerkt dat we Radha altijd op de eerste plaats zetten en dat Krishna pas daarna komt. We zeggen: “Radhe Krishna, Radhe Shyam”, omdat Zij de Shakti van Krishna is. Zij is Degene die kracht aan Krishna geeft. Je kunt zeggen dat Krishna God is, dus waarom heeft Hij kracht nodig? Maar Liefde, die Krishna is, die God is, is nutteloos zonder toewijding. In deze vorm van Radha manifesteert Hij Zichzelf als bhakti, wat zuivere toewijding betekent. Wat is deze zuivere toewijding?

We zijn allemaal toegewijd: we bidden en we doen elke dag ons werk en dit wordt ook toewijding genoemd, maar zuivere toewijding houdt een volledige overgave in. Deze zuivere toewijding die Radha voor Krishna had, hoewel Ze van Krishna gescheiden was, hoewel Ze van de Eenheid gescheiden was, heeft slechts tot doel ons te leren wat overgave is.

https://www.facebook.com/BhaktiMargaIndia/videos/3221631464587873/