Jai Gurudev, Guruji is in Mauritius waar Hij vrijwel dagelijks vragen van de aanwezigen beantwoord. Afgelopen zondag gaf Hij las hij een aantal hoofdstukken uit de toelichting op de Satya Narayana Vrata Puja voor en gaf ook Zijn toelichting hierop.

Dit ritueel wordt gezien als zeer speciaal voor de voorspoed en het welzijn van deze wereld, maar ook voor spirituele vooruitgang – moksha. Guruji, bij wijze van grap, zei later dat het minstens één keer per maand moet worden uitgevoerd! Maar het belangrijkste is dat we ons moeten inzetten voor de dingen die we willen bereiken!

De puja begon met een yajna. De puja gaat niet alleen over de rituelen, maar ook over het lezen van de verhalen van de Heer voordat de ceremonie is voltooid.

Guruji nam de tijd om de betekenis en symboliek van elke stap uit te leggen. Hij gaf lichtte toe hoe belangrijk prasad is, en hoe we niet kunnen vertrekken zonder alles op te eten, Hij herinnerde ons aan het verhaal uit hoofdstuk IV in de Satya Narayana Katha over Kalavathi en hoe ze de prasad vergat, wat haar leven ontwrichtte, totdat ze zich deze vergissing realiseerde. Wij hadden vandaag voor iedereen voedsel, terwijl we met bijna 150 mensen aanwezig waren. Er was genoeg voor iedereen! Tegen de avond, vertelde Guruji ons, dat we alle voedsel op zouden moeten eten.

X