“De Yantra van de Goddelijke Moeder brengt voorspoed in ieders huis.”

Paramahamsa Vishwananda

De cursus over de betekenis van de Sri Yantra wordt van vrijdag 4 augustus tot en met zondag 6 augustus door Guruji gegeven .

Wat is een Yantra? Een Yantra is een heilige, geometrische voorstelling, een instrument voor spirituele groei. De Sri Yantra is de oudste Yantra en de vorm van Devi, of Shakti, Zelf.

De Sri Yantra wordt beschouwd als één van de meest krachtige en effectieve Yantra’s. Er wordt aangenomen dat deze Yantra de kracht van alle Goden in zich draagt.

Wat is het doel van de Sri Yantra?  De Sri Yantra verbetert de concentratie, omdat Zij het intellect scherpt en zuivert. In de Vedische traditie nemen de Yantras een zeer belangrijke positie in, vanwege hun bruikbaarheid en goede resultaten. De Sri Yantra verwijdert negatieve energieën en verandert deze in positieve energie. De Yantra is op verschillende gebieden doeltreffend, zowel op het fysieke, emotionele, als mentale vlak. De mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten zijn in de Sri Yantra beide, door haar in elkaar grijpende driehoeken,  vertegenwoordigd.

“Een driehoek is een volmaakt geometrisch ontwerp. De vorm is in zichzelf volledig en niet gelijk aan andere vormen. Er wordt gezegd dat alles wat uit drie bestaat volledig is. Deze volledigheid ligt in het getal drie besloten, vandaar de Drie-eenheid in het hindoeïsme en in het christendom.

Het uiteindelijke doel van ons leven is het bewustzijn van ons Goddelijke Zelf, van onze Ziel zelf. De reis verloopt van buiten naar binnen, naar de Bindu, naar het centrale punt.”

Paramahamsa Vishwananda

Jarenlang zijn mensen naar India gereisd en hebben er soms jaren gestudeerd om meer over deze oude wetenschap te weten te komen.

Deze cursus wordt in Shree Peetha Nilaya gehouden en zal door Paramahamsa Vishwananda worden geleid. Dit is een een buitengewone en unieke gelegenheid! Heb je interesse, meld je dan tijdig aan! Via de kalender van bhaktimarga.org kun je praktische informatie vinden en je aanmelden voor deze cursus. 

In 2015 heeft Guruji de yantras van de aanwezigen gezegend, zie de foto bovenaan deze blog. De Yantra kan zowel tweedimensionaal, als driedimensionaal worden weergegeven.