De Śrīmad Bhāgavatam is vertaald! Dit boek is te bestellen via info@bhaktimarga.nl

De Śrīmad Bhāgavatam is een geschrift als geen ander. Het is het laatste en grootste werk van de grote wijze, Śrī Veda-vyāsa, en geldt als het hoogtepunt van alle Veda’s en Purāṇa’s. Bovenal vertelt hij ons dat God meer is dan alleen maar Liefde, Bewustzijn, Energie of Licht. God is iets anders – iemand anders. Wij noemen Hem Nārāyaṇa. Hij is en blijft in vele vormen incarneren om Zichzelf bekend te maken aan Zijn kinderen. Hij wandelt met hen, praat met hen, lacht met hen – Hij leeft met hen. Hoe kunnen we Hem dus leren kennen? Dat is de echte vraag. Het gaat niet meer om wat God is, maar meer om wie God is.

Daarom hebben we de Śrīmad Bhāgavatam, het kroonjuweel van de hinduïstische heilige geschriften. Wanneer het aan ons wordt uitgelegd door een ware levende belichaming van het Goddelijke, zoals Paramahamsa Sri Swami Vishwananda, hebben we iets wat met niets anders te vergelijken is: we hebben een ervaring van God Zelf uit de eerste hand.

Lees het boek niet alleen, maar leef het, adem het en verlies jezelf in de verhalen. Herbeleef elke ervaring, elk woord in de kern van je hart en je zult merken dat God niet bestaat in een of andere ver verwijderde wereld, noch dat Hij beperkt is tot de oude geschriften. Hij leeft vandaag in het hart van elk levend wezen. Vind Hem, houd van Hem en wees vrij.

Deze Śrīmad Bhāgavatam is de literaire incarnatie van God, en is samengesteld door Śrī Veda-vyāsa, de incarnatie van God. Deze is bedoeld voor het ultieme welzijn van alle mensen, en hij is volledig succesvol, volledig gelukzalig en volledig volmaakt.
Canto 1, hoofdstuk 3, vers 40