Een  livestream de yagna  die Paramahamsa Vishwananda aan de Sudarshana chakra heeft opgedragen. Als gevolg van de Corona-maatregelen konden 50 mensen uit Duitsland fysiek aanwezig zijn, maar Guruji stond toe dat deze yagna ook livestream gevolgd kan worden.

De Sudarshana chakra is het krachtigste wapen van Lord Narayana. Het wordt gebruikt om alle levende wezens te beschermen door het kwaad te vernietigen, de duisternis en negativiteit te verwijderen. Het focussen op de Sudarshana chakra beschermt ons tegen de negativiteit van onze eigen gedachten en tegen negativiteit van anderen. Een murti van de Sudarshana chakra staat voor de ingang van de tempel van de ashram Shree Peetha Nilaya.

Tijdens de yagna wordt een krachtige mantra herhaald en een Kalash Puja gehouden:

Maha Sudarshana Mantra betekenis

‘O Lord Krishna, U bent de beschermer en beheerder van het Universum. U bent ook het hoogste wezen en de geliefde van de gopi’s. O Paramatma, bescherm me tegen al het kwaad. U bent de Heer die de hele wereld in Zijn handen houdt. U bent ook Degene die de Sudarshana chakra vasthoudt en het kwaad in alle acht richtingen vernietigt. Ik geef me nu volledig aan U over.’

Om Shreem Hreem Kleem
Krishnaaya Govindaaya
Gopeejana vallabhaaya
Paraya Param Purushaaya Paramathmaney
Para Karma Manthra Yanthra Thantra
Owshadha Visha Aabhichara Astra Shastraani
Samhara Samhara Mrithyur Mochaya Mochaya!
Om Namo Bhagavathey Maha Sudarshanaaya
Om Prom Reem Rum
Deepthrey Jwaala Pareethaya
Sarwa Dhikshobhana Karaaya
Hoom Phat Para Brahmaney
Param Jyothishey Swaaha!
Om Namo Bhagavathey Sudarshanaaya
Om Namo Bhagavathey Maha Sudarshanaaya
Maha Chakraya Maha Jwalaaya
Sarva Roga Prashamanaya
Karma Bandha Vimochanaya
Paadaathi Mastha Paryantham
Vaada Janitha Rogaan
Pitha Janitha Rogaan
Shlesma Janitha Rogaan
Daathu sankalikoth bhava
Naanaa Vikaara Rogaan
Nasaya Nasaya
Prasamaya Prasamaya
Aarogiyam Dehi Dehi
Om Sahas rara Hum Phat Swaha!

Kalash Puja

Een Kalash is een koperen pot en puja betekent aanbidding of een ritueel ter verering van de Goden. Tijdens de ceremonie wordt er een kokosnoot op een Kalash geplaatst. Deze vertegenwoordigt het hart van de Godheid; de Kalash staat symbool voor de volmaaktheid van het hart van de devotee. Tijdens deze ceremonie werd Sudarshana, een van de wapens van Maha Vishnu, aangeroepen.

Guruji gaf aan het einde van de yagna en puja een toespraak. Hij legt uit dat we bidden tot Sudarshana, omdat hij ons beschermt in moeilijke tijden. Hij verwijdert alle ziekten, de eerste is die van de mind, die angst is. Angst maakt je zwak. Mensen zijn de kracht van het gebed en de mantra vergeten. Hij vroeg of je het licht in de tijd van duisternis wilt zijn. Op je spirituele pad is het noodzakelijk dat je de negativiteit uit je denken verwijdert, zodat je gedachten niet in begoocheling verward raken. “Als je gedachten volledig in God opgaan, dan beschermt Hij je.”