Sutra 13 van Mahavatar Kriya Babaji: Laat het licht van je Ziel in alle cellen doorstralen en laat dan jouw Zelf dit Liefdeslicht naar alle cellen overal uitstralen.

“Licht wordt zowel in de Vedische, als Christelijke traditie gezien als Goddelijkheid in Zijn ware essentie. Mahavatar Babaji omarmt alle traditionele tradities. Mahavatar spreekt in deze sutra over licht dat je vanuit je hele wezen uitstraalt. Logica leert ons dat duisternis niet kan worden geëlimineerd, gewist of gedwongen kan worden te verdwijnen. Men moet licht in de duisternis brengen, dat hierdoor wordt verlicht en door het licht wordt geabsorbeerd. Duisternis wordt vervolgens niet langer waargenomen.

De mensheid leeft in Maya, de materiële wereld van illusie, duisternis of onwetendheid. Zij kent dit Liefdeslicht van de eigen Goddelijkheid niet. Het doel van de mensheid is om deze duisternis om te zetten naar Licht.

In Griekenland heerst een eeuwenoude, ontroerende traditie. Op de vooravond van Eerste Paasdag verschijnt spontaan op het Heilige graf in Jeruzalem, waar Christus geleden heeft, een licht in de vorm van een vlam. Deze vlam wordt naar Athene met een speciaal vliegtuig, met een speciaal doel, overgebracht. In Athene wordt het door de president, leden van de regering en de presidentiële wacht ontvangen. De vlam wordt naar alle kerken in het land getransporteerd. Die avond, tien minuten voor middernacht wordt in alle kerken het licht uitgedaan en vanuit het altaar stapt een priester naar voren, die de heilige vlam vasthoudt en zegt: “Zie en ontvang het Licht”. Alle mensen steken hun kaarsen aan aan de vlam van de kaars van de priester. Zij luisteren naar het Evangelie van de verrijzenis van Christus en nadien kust iedereen elkaar. Ze nemen het licht in stilte mee naar hun huis, waarmee ze het licht over het land, zoals een stromende rivier, verspreiden.”

fragmenten uit:

Reis naar vrijheid, de Bhakti Sutras van Mahavatar Kriya Babaji

Noli Me tangere (Raak Mij niet aan), Giotto, Scrovegni kapel, Italië