Dit weekend heeft Swami een bezoek aan Luttelgeest gebracht. Hij heeft een korte introductie op de Bhagavad Gita cursus van november gegeven. Er was gelegenheid tot het stellen van vragen, we hebben OM Chanting gehouden en voortdurend was de Goddelijke Naam te horen.

Hij sprak over het pad van Bhakti: ‘Dit vraagt volledig vertrouwen in de Guru. Vergelijk het met een vliegreis, je stapt in, alles om je heen verandert, maar je merkt dit (nog) niet op. Als je ongeduldig wordt of ontevreden en vroegtijdig uitstapt, behaal je jouw bestemming niet. Als je vertrouwt op de piloot en alles in zijn handen legt, bereik je jouw bestemming en ontdek je dat alles veranderd is. Weet wie je bent en wat je bestemming is en hoe je daar kunt komen.’

Ook sprak hij over de kracht van de Goddelijke Naam. Guruji spreekt hier herhaaldelijk over. Dit fragment komt uit het JUST LOVE boek van Paramahamsa Vishwananda:

‘De beste manier om hiermee te beginnen, is door lief te hebben, zonder vragen te stellen, of zelfs maar te denken aan liefhebben, of jezelf af te vragen: ‘Hóe lief te hebben?’ Train jouw gedachten om zich te richten op God. Train het denken om zich te richten op het Zelf. Neem welke Goddelijke Naam, of welk Goddelijk aspect dan ook in gedachten en zing of chant de Naam tot jij je realiseert dat je één met deze Naam bent geworden. Het is niet een Naam die los van jou staat, maar het is de Naam van jouw eigen Zelf.’

‘Kijk, het geheim van de Goddelijke Naam, van de Naam van God, is dat het God Zelf is, terwijl de naam van een persoon niet de persoon is. Als Ik iemand roep die hier niet aanwezig is, als Ik zijn naam zing, zal hij niet naar Me toekomen. Als Ik echter de naam van Mahavatar Babaji zing, als Ik de Namen van Krishna en Jezus zing, of de Naam van Allah zing, zullen Zij zeker komen, omdat de Naam van Het Goddelijke de volheid van Het Goddelijke Zelf is.

Op deze manier zul je dieper opgaan in de verfijning van de klank. Hoe meer je reciteert, hoe meer je de verfijning van deze klank in jezelf zult ervaren en hoe meer je het geheim ervan zult leren kennen en zult genieten van de schoonheid die je in jezelf meedraagt, omdat het hardop zingen, stilte binnen in jou geeft. Zelfs als je slaapt, zal het zingen in jou de hele tijd blijven doorgaan.

Er leefde in de 17de eeuw een Heilige, die Chaitanya Das Maharaj heette. Hij zong altijd de Naam van Chaitanya Mahaprabhu, maar Hij sprak deze niet uit als: Chaitanya Mahaprabhu. Hij zong altijd: ‘Gauranga, Gauranga’. Zelfs als Hij sliep hoorden de mensen ‘Gauranga, Gauranga, Gauranga’ in Hem resoneren. Elke adem van Hem veranderde in Gauranga. Hij bereikte een zodanig, verheven, spiritueel niveau dat zelfs toen Hij stierf en in Samadhi ging, Zijn hele lichaam ‘Gauranga, Gauranga’ vibreerde. Gauranga is een ander aspect van Krishna, verschenen in 1500.

Dus door de Naam van God te zingen en te reciteren, maak je goed gebruik van deze twee instrumenten, van de tong en van de oren. Jouw gehoor zal zich verfijnen, totdat je de klank in jezelf realiseert. (Er is ook een oefening in Atma Kriya die je hierbij kan ondersteunen.) Dit zal je naar Zelfrealisatie, of Godsrealisatie brengen, of jou de Liefde van God volledig doen bereiken.’

Just Love, een verzameling van toespraken van Paramahamsa Vishwananda (dit boek is in het Nederlands vertaald).

Ook dit weekend hebben mensen voor het eerst met Bhakti Marga kennisgemaakt en werden zij door de aanwezige energie en liefde geraakt.

Swami deed een puja voor zijn murti en gaf ons een Blessing met zijn murti. De murti van Ranganath (Maha Vishnu gelegen op Adishesh, zie foto bovenaan), is voor hem door Paramahamsa Vishwananda gematerialiseerd. Zijn toewijding aan Paramahamsa Vishwananda blijft telkens weer zeer inspirerend.

Swami zal in november terugkomen en op zaterdag (hele dag) en zondagochtend een deel van het heilige geschrift ‘Sri Guru Gita‘ behandelen. Op zondagmiddag zal hij naar Nijmegen afreizen om daar een Satsang te geven en aan OM Chanting mee te doen.