Afgelopen weekend heeft Swami Vijaya een groep devotees van Bhakti Marga in België bezocht. Devotees uit Nederland waren ook uitgenodigd. Zaterdag heeft Swami een Satsang gegeven, waarbij bhajans zijn gezongen. OM Chanting en een Japa walk door een bloementuin stonden ook op het programma.

Swami Vijaya: “Japa walk; een combinatie van Japa en walk.” 🙂

[soliloquy id=”4693″]

Zondag werd vlakbij Brussel een Gayatri Yagna gehouden. Daarna was er een Abishekam van de murti van Vijaya, een zeldzame kopie van Giridhari.

Eerder vertelde Swami Vijaya over zijn bezoek in 2014 met Guruji aan de tempel waar Meerabai, een Heilige uit India, na haar overlijden met een Krishna-beeld is versmolten (zie Krishna beeld op foto onderaan deze pagina).
Meerabai leefde in de 16e eeuw in India en staat bekend als een groot bhakta (devoot persoon). Zij staat symbool voor volledige devotie en overgave aan Krishna. Zij droeg een beeldje van Krishna op haar hart. Zij leidde een leven dat gekenmerkt werd door grote veranderingen en bedreigingen. In haar leven werd zij meerdere malen door haar liefde voor Krishna op miraculeuze wijze gered. Guruji heeft in deze tempel hetzelfde beeldje van Krishna gekregen. Swami Vijaya vertelde dat Guruji op een wonderlijke wijze deze murti van Krishna heeft mogen ontvangen. Guruji noemde deze murti Giridhari Gopal. Sindsdien wordt Giridhari dagelijks door Guruji vereerd en gaat Giridhari altijd met Hem mee op reis. Er zijn slechts een paar kopieën van deze murti. Swami Vijaya had dit weekend er één bij zich.

Het mogen bijwonen van de Abishekam van deze murti  van Swami Vijaya vormde dan ook één van de bijzondere momenten van dit weekend. Swami Vijaya heeft ons een liefdevol weekend gegeven, dat we in ons hart mogen meedragen. Dank ook aan de organisatoren. Hari Bol!

Jai Gurudev!
2016-08-07-Krishna Meerabai