Hij ziet ons stralen

SATSANG na de ONLINE DARSHAN van 6 AUGUST, 2020

Paramahamsa Vishwananda zegt normaal gesproken niet veel na zijn Openbare Online Darshans en ziet liever dat iedereen de vredige stilte ervaart en daarvan geniet. Vandaag sprak Hij echter deze prachtige woorden, die we graag met iedereen delen.

Na de Online Darshan van 15:30 uur

Het is heerlijk jullie allemaal te zien.

 

De devotees reflecteren het licht van het Goddelijke. Als ik naar jullie allemaal kijk, zie ik dat jullie gezichten dit uitstralen en dat brengt echt veel vreugde en geluk. Dat ontbreekt er op dit moment in deze wereld.

De mensen hebben zoveel angst dat ze vergeten te leven. Ik denk dat het in plaats van het Coronavirus meer de angst is die dodelijk is. Houd die angst niet vast. Houd je vast aan het leven en wees elk moment gelukkig. Je leven is een Genade van Sriman Narayana, van God, en je moet recht doen aan dat wat Hij je heeft gegeven. En hoe wil je daaraan recht doen? Door jezelf te transformeren: door je mind te transformeren, van een mind die gericht is op beperkingen tot een mind die Goddelijk is, die zonder enige beperking is. Dat is de reis. Als we het over de spirituele reis hebben, is het de transformatie van de mind, en als die getransformeerd is, zul je in staat zijn om het waardevolste geschenk van de Liefde aan iedereen te geven.

Als we onszelf een mens noemen, is dit het doel van het leven. Om een mens te zijn, moeten we uitstralen wat we in ons hebben, en dat is de Liefde van God. Als we deze Liefde niet uitstralen, als we deze Liefde niet ‘zijn’,  verloopt het leven als een dier dat komt en gaat. Zonder die Liefde heeft het leven geen enkel doel.

Maar we zijn meer dan dat. We zijn hier met een doel. We zijn hier met een reden. Leer die reden kennen! Die reden is om Zijn Liefde uit te stralen. Het is alleen door de Liefde dat we allemaal verbonden zijn en door Liefde….het maakt niet uit waar je in deze wereld ook bent; onze harten, ons bewustzijn, verbinden ons. Het is alleen door Liefde dat Hij zich openbaart. Zonder Liefde is het leven saai!

Kijk naar je leven zelf: het is vol Liefde. Daarom straal je deze Liefde uit. Zonder Liefde zou je je ellendig voelen. Er zijn zoveel mensen in deze wereld die zich ellendig voelen. Draag niet aan die ellende bij.

Vaak vragen mensen mij: “Swamiji, er gebeuren zoveel dingen in de wereld, hoe kan het dat je nog altijd lacht, hoe kan het dat je nog steeds gelukkig bent?” Wel, zie je, als wij aan de negativiteit van deze wereld meedoen, zal er niets veranderen. Je moet iets positiefs bijdragen, iets dat je dierbaar is, iets dat verbindt, iets dat superieur is, en dat is de Genade die God je heeft gegeven: de genade van het leven, de genade van het liefhebben, de genade van het hebben van een relatie met Hem, met Hem die in iedereen is.

Laat deze Liefde door je heen schijnen, en schaam je niet voor wie je bent. Heel vaak richten mensen zich vanuit schaamte op hun eigen negativiteit. Ze schamen zich, waardoor ze deze Liefde niet kunnen uitstralen, ze kunnen deze vreugde niet uitstralen.

Wees dus wie je bent, wees hoe God je heeft geschapen, want in Zijn schepping heeft Hij je volmaakt geschapen zoals je bent en Hij houdt van je zoals je bent. De manier waarop Hij je heeft gemaakt, op die manier houdt Hij van jou. Ga jezelf liefhebben en ga die Liefde verspreiden.

Ik houd van jullie allemaal. Zegeningen voor jullie allemaal!

Na de Online Darshan van 18:00:

Als ik naar jullie allen zie, zie ik veel innerlijke verstilling. In de stilte kan je hart echt opbloeien. Als de mind stil is, zul je zien dat je spiritualiteit heel makkelijk wordt. Als de gedachten alleen maar heen en weer schieten, is het heel moeilijk. Dus probeer je gedachten stil te houden door je meditatie, door je japam. Het gaat niet alleen over het verstillen van je mind, maar het gaat ook over voelen.

Dit is iets waar het mensen aan ontbreekt: gevoel. Ze gaan zo op in hun gedachten, maar veel minder in hun gevoel.
Als je je sadhana, je meditatie, je japam beoefent, moet je ook leren voelen.

Verwacht niet dat dit gevoel zomaar uit de hemel valt! Laat het in je hart ontkiemen.

Ik houd van jullie allemaal, jullie zijn allemaal in mijn hart…

Jai Gurudev!

TOESPRAAK VAN PARAMAHAMSA VISHWANANDA NA DE ONLINE DARSHAN, 5 AUGUSTUS