Het definiëren van Liefde is best lastig, want er zijn net zoveel definities van Liefde als dat er mensen zijn. Is het mogelijk Liefde in te delen, laten we zeggen in twee categorieën:

1. Menselijke liefde: hieronder vallen emotionele volwassenheid en de illusie van liefde.

2. Goddelijke Liefde: werkelijke compassie of mededogen, als de meest zuivere en hoogste emotie en gelukzaligheid van de ziel – ananda.

We kunnen ruwweg zeggen dat we met vier soorten ervaringen van liefde te maken hebben. Het is interessant te zien dat sommige mensen erop staan liefde te omschrijven als een chemische reactie in onze hersenen. Kijk, dit is slechts één facet van liefde. Het is biologisch en een overlevingsfacet dat aantoont dat liefde de kracht is die alles bij elkaar houdt en voort laat gaan. Je hebt poëzie, muziek en beeldende kunst etc. en er zijn zoveel meer variaties mogelijk, verhalen en uitdrukkingsvormen. Dit is wat de mens zo speciaal maakt. En dan is er compassie, als het hart open is, wanneer de menselijke emoties tot rijping komen en alle passie compassie wordt, omdat de vreugde mijn vreugde wordt en jouw pijn ook mijn pijn wordt. Dan wil ik het beste voor iedereen. Dan leef ik optimaal en ondersteun ik het beste in jou en zo verder. Dit is wat liefde in het leven teweeg kan brengen.

Alles wat Guruji beschrijft, gaat over de onveranderlijke band van Liefde tussen de Schepper en de creatie. Hij zegt op eenvoudige wijze: ”Ik kan alleen maar over de Liefde spreken. Iets anders ken Ik eigenlijk niet.” Wil je Paramahamsa Vishwananda dagelijks volgen op Twitter, klik dan hier.

Paramahamsa Vishwananda tijdens afgelopen Darshan in Ravensburg

Paramahamsa Vishwananda tijdens afgelopen Darshan in Ravensburg