“Lord Narasimhadev, Hij is de belangrijkste Deity (Godheid), want, weet je, we zijn hier in het centrum van Europa, waar….het is goed voor het land, voor het geheel, niet alleen voor Duitsland, maar voor de hele omgeving, dat Hij evenwicht creëert en iedereen beschermt.

En Radha Krishna is er, de Barmhartige Heer. Hij symboliseert de Liefdesrelatie tussen de bhakta en Bhagavan. Dus dit zijn Radha en Krishna.

Dan hebben we Sri Mahavatar Babaji en Sri Ramanuja Acharya, die de grondleggers, de Guru Parampara, van onze traditie, zijn, want zonder de Genade van de Meester is niets compleet.

Ook zullen we Lakshmi Narayana in de tempel zien. Narayana, is de Hoogste Heer, weet je. Hij ligt daar en natuurlijk geniet Hij van Zijn Schepping. Maha Lakshmi is de kosmische Moeder, de Goddelijke Moeder, die in alles voorziet en voor iedereen zorgt.

Achterin zal Radha Durga staan. Radha Durga is een zeer speciale Deity, want deze Deity komt nergens anders in de wereld voor. Zij is een unieke Deity. Shreemati Radharain staand op een leeuw en in de vorm van Durga met acht armen. Op die manier representeert Zij de schepping Maha Maya. Niet in de vorm van Maya die verstrikkend werkt, de wereld, maar de vorm van Maya, Vishnu Maya, die bevrijdt. Maya die de Heer versluiert en de Maya die de bhakta op het pad van devotie helpt vooruit te komen op zijn of haar weg tot God.

Op een andere plek hebben we de Shiva Lingam zien en Kamakshidevi, en de Gayatri.

Buiten zal er ook een zeer speciale Deity van Narasimhadev staan. Deze Deity wordt Sudarshana Narasimha genoemd en is de Sudarshana Chakra. Heer Narayana en deze Deity houden de Sudarshana Chakra, de Chakra, het wiel van de tijd, vast, waarmee Hij laat zien dat Hij de Heer is die alles, het heden, het verleden en de toekomst bestuurt. Hij is ook de Beschermer van alles. Dus deze Sudarshana Chakra biedt een grote bescherming. Het beschermt de devotee tegen alles. Bescherming betekent bescherming tegen je denken, bescherming tegen negativiteit van anderen, ook bescherming tegen negatieve gedachten, bescherming tegen vele dingen. Als je voor de Sudarshana Chakra staat, de vibratie ervan, haalt alles weg, beschermt de bhakta. Dus, voor degenen die hun toevlucht tot de Heer Narasimhadev zoeken. Aan de voorkant heb je de Sudarshana en erachter staat Narasimha, Yoga Narasimha. Yoga Narasimha is erg speciaal, want met Zijn vier handen houdt Hij de Sudarshana Chakra vast, niet de Gada of Padma of de Shanka; nee, vier Sudarshana Chakra’s, dus volledige bescherming.

Dus dit zijn de belangrijkste Deities.

– Paramahamsa Vishwananda

https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/videos/1596865207106284/