Paramahamsa Vishwananda vraagt om het veganisme te verspreiden: “Vertel de mensen dat ze geen begraafplaatsen zijn!”

Het spirituele JUST LOVE FESTIVAL is ook een VEGAN Festival!

Het JUST LOVE FESTIVAL in Shree Peetha Nilaya is een festival waar het voedsel met liefde bereid is. Dit voedsel is bedoeld het lichaam, de mind en de ziel te ondersteunen. Alles wat er gedaan wordt, wordt met liefde gedaan, of het nu gaat om het verbouwen en onderhouden van de omvangrijke tuinen, de verzorging van de ‘happy’ bijen en heilige koeien, of de bereiding van de heerlijke vegetarische en veganistische maaltijden. Je zult de liefde in elke hap proeven! Er zijn verschillende eettentjes op het festival. Veganistische chef-koks vanuit de hele wereld brengen spannende smaken naar het Festival.

Waarom spreekt Guruji over ‘happy cows’?

Omdat deze koeien tot het natuurlijke einde van hun leven een leven kunnen leiden dat bij hun soort past en niet, zoals de meesten in hun soort, op een erbarmelijke manier in een slachthuis om het leven worden gebracht. Koeien behoren met liefde, zorg en respect te worden verzorgd, omdat, zoals Guruji met nadruk zegt, de koe onze moeder is.

Guruji’s inzichten in – en onderricht over – de spirituele- en gezondheidsvoordelen van een veganistische / vegetarische / happy cow-zuivelproducten levensstijl bieden een unieke kans om Zijn stem en Wijsheid met de wereld te delen. Als we de verandering in de wereld willen zien, moeten we deze zelf in ons dagelijkse leven toepassen en moeten we zelf de stap zetten om de verandering door onze activiteiten in de maatschappij te verspreiden.

Het verzoek van Paramahamsa Vishwananda

In 2016 vroeg Guruji tijdens Gurupurnima of de aanwezigen geen vlees, vis, eieren meer zouden eten en alleen melk van ‘happy cows’ te gebruiken. Hij vroeg hen deze levensstijl te verspreiden.

Ahimsa betekent volledige geweldloosheid. Het is een innerlijke houding waarin men leeft, die een zekere ontwikkeling vereist, zonder ook maar iets op enig niveau te forceren. De reden voor een dergelijke houding van complete geweldloosheid is het besef dat iedere inbreuk op de natuurlijke loop der dingen deze natuurlijke loop niet alleen (tijdelijk) verstoort, maar bovendien een ketting van compensatiereacties in de omgeving oproept met als doel de verstoring ongedaan te maken. Dit reactieproces mondt tenslotte uit bij het begin, de plaats, of het moment, waar de aanvankelijke verstoring is opgetreden.

Elke handeling beïnvloedt de omgeving: geweld lokt geweld uit; de praktijk van geweldloosheid leidt idealiter tot rust, stabiliteit of vrede. Ahimsa kan op meerdere niveaus begrepen en toegepast worden, van grof naar subtiel.

RED DE PLANEET! EET VEGAN!