Onze geliefde Guru, Paramahamsa Sri Swami Vishwananda vraagt nooit iets voor Zichzelf. Zijn hele leven en missie staat volledig in het teken van dienstbaarheid. Hij heeft echter in 2016 tijdens Gurupurnima het volgende verzoek gedaan:

Ik vraag jullie één ding te doen: verspreid het vegetarisme en dat mensen geen dieren zouden moeten doden. Willen jullie dit beloven!

Paramahamsa Sri Swami Vishwananda

 

Wat kunnen wij doen?

Spreek met jezelf af vegetarisch te eten, wat betekent geen vlees, vis en eieren en alleen melk van ‘happy cows’. Er zijn restaurants in Nederland die enkel melk van ‘happy cows’ gebruiken.

Vermijd cosmetica, zeep, shampoo e.d. waar dierproducten in zijn verwerkt. Zorg dat deze producten dierproefvrij zijn.

Support opvangcentra voor dieren.

Kook enkel vegetarisch voor je gasten.

Informeer jezelf door artikelen te lezen en video’s te bekijken. Weet jij in welke omstandigheden melkkoeien in tegenstelling tot ‘happy cows’ leven? Informeer anderen hierover.

Vegetarisme hoort bij en is onderdeel van je spirituele pad.

Lees meer over initiatieven om deze informatie te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan OM Chanting in de buurt van slachthuizen, dierenboerderijen en dierentuinen. Plaats berichten op Facebook: lekkere vegetarische recepten, informatie-filmpjes e.d. Informeer mensen over de spirituele voordelen van het vegetarisme.

Want the change!
Be the change!
Spread the change!