Afgelopen zaterdag  vertelde Paramahamsa Vishwananda tijdens een Satsang een verhaal waarin duidelijk wordt dat het verstand niet kan bevatten wat de Meester vraagt.  Wanneer het verstand niet kan begrijpen wat de Meester vraagt, volg Hem dan gehoorzaam en doe dit met vertrouwen. De uitkomst is altijd goed.

Er was eens een man die zijn linkerarm verloren had. Hij had nog maar één arm, zijn rechterarm. Zijn grootste wens was te leren judoën en hierin goed te worden. Hij ging op zoek naar een meester in judo, die hem als leerling aan wilde nemen en hem zou leren judoën. Iedere leraar die hij tegenkwam beschouwde hem als een hopeloos geval en stuurde hem weg. Uiteindelijk was er één leraar die zei: ‘Oké, ik neem jou aan en leer het jou.”

Dit symboliseert het feit dat de Satguru iemands mogelijkheden ziet, terwijl anderen denken dat diegene gek is of dat het voor die persoon geen zin heeft.

De geamputeerde man ging naar deze Meester in judo en begon aan zijn training. De meester liet hem 1 oefening zien en vroeg hem deze te gaan beoefenen. Dit deed de man een aantal maanden en voelde dat hij klaar was om andere oefeningen aan te leren. Hij ging terug naar zijn meester en vroeg hem: “Is dit de enige oefening die u kent? Ik voel dat ik er klaar voor ben andere oefeningen aan te leren.” De meester zei: “Ik ken er meerdere, maar dit is de enige oefening die jij hoeft te leren.” De man ging vervolgens dagelijks door met het beoefenen van deze beweging. Eindelijk, na lange tijd nam de meester hem mee naar een toernooi. De man won alle gevechten en zelfs de laatste met deze ene beweging. Na het toernooi ging hij naar zijn meester en vroeg hem: “Hoe kan dit? Hoe heb ik dit toernooi kunnen winnen?” De meester antwoordde: “Deze beweging is de meest moeilijke en geavanceerde beweging en u beheerst haar. Om deze beweging te pareren moet de tegenstander de linkerhand vastpakken.”

De Meester weet wat het beste voor ieder individu is. Zelfs als we dit niet begrijpen, is het beste wat we kunnen doen te vertrouwen en dankbaar te gehoorzamen.

Swami Slide 1