Fragmenten uit het verslag van de Bhakti Marga Swami voor Kroatië over het bezoek van Guruji aan de tempel in Split.

‘Gisteren was een zeer intense dag. De devotees uit Kroatië keken reikhalzend uit naar het bezoek van Guruji aan de tempel van Narasimha in Split.
Toen de murti vorig jaar in augustus werd geïnstalleerd, was de tempel hiermee officieel geopend. Guruji was er toen nog niet. Daarom waren we allemaal verheugd Guruji in de fysieke vorm de tempel te zien inlopen. We zorgen al meer dan anderhalf jaar zo teder voor Guruji sinds we hier binnenkwamen. We voelden Zijn aanwezigheid zo vaak in de tempel, maar nu was Hij er persoonlijk.

Jammer genoeg, konden velen er niet zijn omdat sommigen nog steeds appartementen aan het schoonmaken waren en een andere ploeg naar Rijeka reed om alles voor te bereiden op de Darshan, die later op de avond zou plaatsvinden. Toch zat de tempel vol met devotees en vrienden. Guruji deed puja op Giridhariji en Narasimhadev (een murti van een volle incarnatie van Maha Vishnu). Voor mij persoonlijk was het surreële situatie om Guruji hier te zien rondlopen, puja te doen, in mijn slaapkamer te zitten en te genieten van eenvoudige momenten samen. Wanneer ik in de tempel ben, ben ik nooit het idee kwijtgeraakt dat Guruji er in de geest aanwezig is. Dit is het hoofdthema van elke satsang, die ik aan de devotees gaf. Hem hier zien en tegelijkertijd Zijn innerlijke wezen voelen, heeft iets magisch.

Guruji gaf een prachtige satsang. Hij zei dat het zeer zeldzaam is om een Narasimhadev tempel te hebben en dat we allemaal gezegend zijn dat wij Narasimha in Split hebben. Guruji gaf een toelichting op de lichaamshouding en de armen van de murti. Ze kunnen op twee manieren worden gezien: of ze begroeten je, of ze slaan je, hangt af van wat je op dat moment nodig hebt. Maar zelfs als Hij je aan zou vallen, draagt dit een grote zegen in zich.’

 

Jai Gurudev!’

https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/posts/1425847604208046