Iedereen viert vandaag Krishna Janmashtami, maar niemand herinnert zich het meisje dat op dezelfde dag werd geboren en dat werd verwisseld met Krishna, een jongensbaby, om Zijn leven te redden. Het leven van de jongen was kostbaar en het meisje werd geboren om haar leven te offeren. Vandaag wordt niet alleen de verjaardag van Krishna gevierd, maar ook die van Yogmaya.

Er wordt gezegd dat Yogmaya naar de Hemel vloog om zich te bevrijden uit de klauwen van Kamsa en tegelijkertijd aan Kamsa bekend maakte dat zijn moordenaar was geboren. In de geschriften wordt niet duidelijk vermeld dat Zij ook werd gedood, net zoals de andere broers en zussen van Krishna. Yogmaya was ook een incarnatie van Shakti; samen met Lord Vishnu geïncarneerd om een oude belofte na te komen.

Toen Kamsa Haar bij Haar voeten greep en Haar naar de grond wierp, vloog ze op naar de Hemel en zei: “Kamsa, uw moordenaar is al geboren. Ik had u ook kunnen doden, maar omdat u mij bij mijn voeten hebt gegrepen, neem ik dit aan als uw uitdrukking van nederigheid en daarom vergeef ik u het.”

Krishna werd geboren in het duister van de nacht, in gevangenschap, maar op het moment van Zijn geboorte vielen alle bewakers in slaap, werden de kettingen gebroken en de getraliede deuren voorzichtig geopend.

Ook op het moment dat Krishna (Chetna of Bewustzijn ) in ons hart geboren wordt, vervaagt alle duisternis (negativiteit ), worden alle ketenen (Ego, Ik, mij, mijn, mezelf ) verbroken en worden alle deuren van de gevangenissen waarin we ons bevinden (religie, beroep, relaties, enz. ) geopend.

En dat is de ware Boodschap en Essentie van Janmashtmi.

De bijzondere en zeldzame murti RadhaDurga tijdens Krishna Janmashtami 2019

Happy Krishna Janmashtami*

https://www.facebook.com/1034671719959146/posts/2441582942601343/

https://www.facebook.com/1034671719959146/posts/2441591745933796/