Een verslag van het weekend met Swami Aniruddha in Nederland

Vrijdag heeft Swami aan drie klassen op een grote VO-school lesgegeven. Hij ging in op vragen van de jongeren: “Is er leven na de dood? Heeft u bijzondere, spirituele ervaringen gehad? Wat is dat voor een teken op uw voorhoofd? Waarom bent u een Swami en wat houdt dat in?” Swami ging op veel vragen in en ging met de jongeren in gesprek over de waarden van het leven. Hecht je waarde aan geld en bezit of aan geluk en liefde? Waar vind je deze waarden? Uiteindelijk kwamen de jongeren tot de essentie: geluk en liefde zijn de hoogste waarden. Swami legde hen uit dat deze waarden voor iedereen te realiseren zijn. Hij vertelde over zijn leven en hoe hij op jongere leeftijd hiernaar ook op zoek was. Hij vertelde dat zijn eerste ontmoeting met Guruji in Assisië zoveel indruk maakte en hoe Guruji hem heeft leren luisteren naar zijn hart.

https://www.facebook.com/bernard.stefan.14/posts/10158571143430468

Vrijdagavond hebben we samen met een aantal muzikanten bhajans gezongen. Sommigen waren niet bekend met Bhakti Marga, waardoor Swami hen een aantal video’s over Paramahamsa Vishwananda, Bhakti Marga en het Just Love Festival heeft laten zien.

Tijdens de cursus ‘De essentie van Bhakti Marga’ heeft Swami essentiële informatie gegeven over het pad van Bhakti (het pad van liefde en devotie), het Vaishnavisme en Bhakti Marga. Door de vergelijkingen en praktische voorbeelden werden de onderwerpen één voor één verduidelijkt: Narayana is de Ultieme of Hoogste. Narayana betekent: de Ene die in alles verblijft en in wie alle dingen verblijven. De wereld die ons omringt is geen illusie, maar een deel van God. Het doel van de schepping is de liefdesrelatie met God tot stand te brengen. Het was een intensieve en zeer waardevolle dag en aan het einde van de dag heeft iedereen via de murti  van Swami de zegen van Guruji ontvangen.

In de Shirdi Sai tempel viel het eenjarig bestaan van deze tempel samen met de komst van Swami. We zijn begonnen met een OM Chanting die zeer krachtig was. OM Chanting wordt elke week op zondag in deze tempel beoefend. Vervolgens konden alle aanwezigen aan de abishekam van de prachtige murti van Shirdi Sai meedoen. Na de aarthi (vuuroffer) werd een parikrama rond het beeld van Shirdi Sai gelopen. Hierbij wordt ter verering van de Deity in de richting van de klok om de Deity gelopen, waarmee het ook onze verbinding met het Hoogste versterkt. Een devotee had prachtige, rood met witte guirlandes van anjers voor de verschillende murti’s gemaakt. Het was geweldig om te ervaren hoe spiritualiteit verbindend kan werken. Shirdi is een goede vriend van Paramahamsa Vishwananda. Hij was ook een avatar, die kwam om de mensheid te helpen en dit op miraculeuze wijze deed.

Guruji was het hele weekend zo duidelijk voelbaar aanwezig. Met dankbaarheid kijken we hierop terug.
Jai Gurudev!

Zegening via de murti van Swami