Zaterdagochtend om 5 uur werd Hanuman buiten door Paramahamsa Vishwananda met een abishekam vereerd. Guruji vertelde later dat Hanuman ooit naar de zon was gesprongen, omdat hij de zon voor een zoete vrucht had aangezien. Hanuman wordt als het voorbeeld van bhakti beschouwd. Door wie Hij is, toont Hij ons hoe we ons op het spirituele pad dienen te begeven en kunnen we leren wat echte nederigheid is. Hij is het grote voorbeeld van het belangeloos dienen. Dit aspect van Hanuman, dat doordrongen is van wijsheid, laat ons zien dat we nergens bang voor hoeven te zijn wanneer Hij in de buurt is. .Vandaag is het volgens de Shastra’s Zijn verjaardag, de dag waarop Hij Zich op aarde manifesteerde. Zoals je weet, is Hanuman een incarnatie van Heer Shiva. Hanuman is feitelijk Shiva zelf. Daarom wordt er gezegd dat je de Genade van Gauri Shankar ontvangt als je tot Hanuman bidt.

Hoewel Hanuman was begiftigd met vele buitengewone mogelijkheden. Hij was zich hiervan niet bewust, tenzij hij daaraan  door iemand anders herinnerd werd.

Hanuman bevindt zich nog steeds onder ons: zolang de naam van Ram wordt bezongen is Hanuman op de aarde. Lees over een ervaring van een ontmoeting met Hanuman op een pelgrimsreis met Paramahamsa Vishwananda in 2017.

Toen Hanuman Sita, de vrouw van Ram, rode poeder in haar haar zag doen, vroeg hij haar waarom ze dit deed. Zij legde uit dat sindoor symbool staat voor de liefde voor haar man en het leven van hem verlengt. Hanuman dacht: ‘Als sindoor zo gunstig is voor het leven van Ram, waarom zou ik het dan niet op mijn hele lichaam aanbrengen.’ Dit gebeurde op een dinsdag en dit is de reden dat Hanuman nog tot op de dag van vandaag wordt vereerd.

Guruji gaf de prabhu’s (mannen) met sindoor (rode poeder) een zegen.

Tijdens de abishekam werd de Hanuman Chalisa 11x gezongen

In de Hanuman Chalisa, buigen we voor de grote schoonheid, kracht en toewijding die Hanuman belichaamt. Tegelijkertijd beginnen we ook te buigen voor deze kwaliteiten in onszelf. De Chalisa inspireert ons om te proberen te worden zoals hij, om de spiegel van ons hart zo schoon te maken als Hanuman, zodat we ons bewust kunnen worden van de grote schoonheid en de Liefde die in ons leeft als onze eigen ware aard.

Het Paasweekend

Een gelukkig Pasen! Hij is verrezen, Hij is beslist verrezen. Een prachtige viering van de verrijzenis van Jezus in Shree Peetha Nilaya. Een gezamenlijke maaltijd, waarin ervaringen van devotees met Guruji werden gedeeld. Ook werd het leven van de heilige Irene nagespeeld. Het leven van heiligen is een inspiratiebron voor ons allen.

Guruji zong na een rocking kirtan een prachtige bhajan: