Via Facebook kun je dagelijks Paramahamsa Vishwananda op Zijn pelgrimsreis naar de Heilige plaatsen in India volgen.

Het begon met een bezoek van ongeveer 250 pelgrims aan Vrindavan en het land Vraj, de omgeving van Vrindavan. In de Giridhari en Yamuna Devi tempel voerde Guruji een abishekam voor Giridhari, Zijn murti, uit.

Op dit moment wordt Diwali in India gevierd. De heilige dag, die wij als Diwali kennen, heet eigenlijk Deepawali. Deepawali is samengesteld uit de woorden “deepa” en “avali”. Dipa, ook wel diya genoemd, betekent ‘licht’ en avali staat voor ‘rij’. Vrij vertaald kunnen we dus zeggen dat Deepawali ‘rij van licht’ betekent.

Aan Diwali zijn ook nog andere belangrijke gebeurtenissen verbonden: de dag dat Heer Rama na veertien jaar ballingschap samen met Sita Mata en Shri Lakshman uit het bos terugkeerde. Na Ravan te hebben vernietigd, keerde Heer Rama terug naar zijn huis. De inwoners  van Ayodhya hadden om Hem te verwelkomen overal diya’s aangemaakt. Ook wordt geloofd, dat dit de dag is waarop Heer Vishnu met Lakshmi, de Godin van de rijkdom, trouwde. Anderen vieren de geboortedag van Lakshmi.

Op de tweede dag is voor Guruji en de aanwezigen een spel over het leven van Meerabai opgevoerd. Nadien vertelde Guruji hoe Hij Giridhari, de murti van Meerabai, heeft gekregen.

Guruji bezocht in 2014 de tempel waar Meerabai, een Heilige uit India, na haar overlijden met een Krishna-beeld is versmolten (zie Krishna beeld op foto onderaan deze pagina).
Meerabai leefde in de zestiende eeuw in India en staat bekend als een groot bhakta (devoot persoon). Zij staat symbool voor volledige devotie en overgave aan Krishna. Zij droeg een beeldje van Krishna op haar hart. Zij leidde een leven dat gekenmerkt werd door grote veranderingen en bedreigingen. In haar leven werd zij meerdere malen door haar liefde voor Krishna op miraculeuze wijze gered. Guruji heeft in deze tempel hetzelfde beeldje van Krishna gekregen. Guruji heeft op een wonderlijke wijze deze murti van Krishna mogen ontvangen. Guruji noemde deze murti Giridhari Gopal. Sindsdien wordt Giridhari dagelijks door Guruji vereerd en gaat Giridhari altijd met Hem mee op reis.

Volg Guruji op Zijn pelgrimsreis via Facebook.