In Shree Peetha Nilaya ontmoette ik een lieve vrouw uit Italië. Terwijl ik alleen aan een tafel in het restaurant van de ashram zat, las ik een Tweet van Guruji. Ik las dat Hij erover sprak dat wij allemaal naar de aarde zijn gekomen om de Heer te dienen (seva) en de Heer te bereiken.

Toen ik opkeek, zag ik dat een vrouw bij mij aan tafel was komen zitten. Ik kon alleen maar kijken naar de meest perfecte tilak op haar voorhoofd, die ik ooit had gezien. Ik stelde me voor en vroeg haar hoe deze tilak zo goed gelukt was. Zij vertelde dit verhaal: “Gisteren wilde ik erg graag naar de Navaratri-viering, maar ik was zo vermoeid van de Seva tijdens Navaratri, dat ik slaap nodig had. Vanochtend nadat ik gedoucht had, wilde ik mijn tilak zetten. Ik keek in de spiegel en op mijn voorhoofd (in de spiegel en niet daadwerkelijk op mijn voorhoofd), stond de tilak, zoals je hem nu ziet. Nadat mijn verbazing was weggeëbd, zette ik snel de tilak, die je nu op mijn voorhoofd ziet en kon aan de seva beginnen.”
Ik gaf de gezegende vrouw mijn telefoon en liet haar de Tweet van Guruji over seva lezen. Haar ogen vulde zich met Bhakti-tranen. Ze veegde ze weg en zei: “Dank u.”
Babaji’s stem fluisterde mij toe: “Zij draagt de herinnering.”

Symbolen van het Vaishnavisme. Bhakti Marga Tilak staat in het midden van deze afbeelding.

Opmerking: Swamini Vishwalakshmianandama is de schrijfster van de boeken, die door Paramahamsa Vishwananda zijn gezegend: ‘Eenheid met het Goddelijke‘ (is onlangs in het Nederlands verschenen), ‘Sutra van Babaji, deel 1 en deel 2‘. Zij staat in direct contact met Mahavatar Babaji.

Eenvoudige gebaren, zoals aandacht, liefde en seva, vormen samen de belangrijkste ingrediënten voor verandering in deze wereld en in het hele universum, dat uit simpele elementen is opgebouwd. Wanneer Liefde, aandacht en seva samenkomen, dan kunnen we de grootsheid van de schepping zien en niet alleen zien, maar er ook deel van uitmaken. Eraan bijdragen begint met deze eenvoudige gebaren: JUST LOVE en dienstbaar zijn.

Paramahamsa Sri Swami Vishwananda

 

https://www.facebook.com/jean.peterson.92/posts/1895730647104090

In Shree Peetha Nilaya ontmoette ik een lieve vrouw uit Italië. Terwijl ik alleen aan een tafel in het restaurant van de ashram zat, las ik een Tweet van Guruji. Ik las dat Hij erover sprak dat wij allemaal naar de aarde zijn gekomen om de Heer te dienen (seva) en de Heer te bereiken.

Toen ik opkeek, zag ik dat een vrouw bij mij aan tafel was komen zitten. Ik kon alleen maar kijken naar de meest perfecte tilak op haar voorhoofd, die ik ooit had gezien. Ik stelde me voor en vroeg haar hoe deze tilak zo goed gelukt was. Zij vertelde dit verhaal: “Gisteren wilde ik erg graag naar de Navaratri-viering, maar ik was zo vermoeid van de Seva tijdens Navaratri, dat ik slaap nodig had. Vanochtend nadat ik gedoucht had, wilde ik mijn tilak zetten. Ik keek in de spiegel en op mijn voorhoofd (in de spiegel en niet daadwerkelijk op mijn voorhoofd), stond de tilak, zoals je hem nu ziet. Nadat mijn verbazing was weggeëbd, zette ik snel de tilak, die je nu op mijn voorhoofd ziet en kon aan de seva beginnen.”
Ik gaf de gezegende vrouw mijn telefoon en liet haar de Tweet van Guruji over seva lezen. Haar ogen vulde zich met Bhakti-tranen. Ze veegde ze weg en zei: “Dank u.”
Babaji’s stem fluisterde mij toe: “Zij draagt de herinnering.”

Symbolen van het Vaishnavisme. Bhakti Marga Tilak staat in het midden van deze afbeelding.

Opmerking: Swamini Vishwalakshmianandama is de schrijfster van de boeken, die door Paramahamsa Vishwananda zijn gezegend: ‘Eenheid met het Goddelijke‘ (is onlangs in het Nederlands verschenen), ‘Sutra van Babaji, deel 1 en deel 2‘. Zij staat in direct contact met Mahavatar Babaji.

Eenvoudige gebaren, zoals aandacht, liefde en seva, vormen samen de belangrijkste ingrediënten voor verandering in deze wereld en in het hele universum, dat uit simpele elementen is opgebouwd. Wanneer Liefde, aandacht en seva samenkomen, dan kunnen we de grootsheid van de schepping zien en niet alleen zien, maar er ook deel van uitmaken. Eraan bijdragen begint met deze eenvoudige gebaren: JUST LOVE en dienstbaar zijn.

Paramahamsa Sri Swami Vishwananda

 

https://www.facebook.com/jean.peterson.92/posts/1895730647104090