Afgelopen zondag en maandag was ik met Sarvadarshana Das en Desiree in Springen! Om 4 uur zondagochtend zaten we al in de auto, want we wilden de ‘morning-prayers‘ meemaken! Wat een spannende rit vanwege de mist en het bleef mistig. Wat is dat prachtig wanneer de zon opkomt tussen de heuvels. Bij de ashram ‘Shree Peetha Nilaya’, ja natuurlijk, een groot ‘home-gevoel’.

We waren op tijd. Een tilak zetten en voor we het wisten zongen we luidkeels de ‘morning-prayers’ mee. De mannen zaten in de Tempel en de vrouwen in de hal tussen de Tempel en Kerk. Na de ‘prayers’ gingen de vrouwen in de rij staan om een zegening in de Kerk te mogen ontvangen. Voor het eerst voelde ik, dat ik dit ook wilde. Ik ben niet kerkelijk-christelijk opgevoed. Mijn ouders deden daar niet aan, maar ik heb altijd gevoeld dat God in je hart is. Geëmotioneerd loop ik de Kerk in en voor ik het weet zit ik op mijn knieën voor de priester en ontvang ik de zegening met stukje brood met wijn. Ik proef geen alcohol maar iets heiligs en de tranen stromen over mijn wangen. Het besef dat ik het Christus-bewustzijn altijd gevoeld heb en nu mag omarmen. Dat gevoel is overweldigend en terug op de stoel neem ik even wat tijd voor mijzelf. Gevoelens van dankbaarheid en nederigheid overspoelen mijn Hart.

Daarna gaan we een armbandje (toegangsbewijs) voor de Darshan van Guruji ophalen en rijden we naar onze slaapplaats voor 2 nachten, dichtbij de ashram. Buiten in de zon, want we hebben stralend mooi weer, even bijkomen en Kriya Yoga oefeningen doen. Sari aan, tilak bijwerken en op naar de Darshan. Elke keer weer spannend en verlangend Guruij te zien. De zaal is al bijna vol, maar we hebben nog een mooie plek en ook hier worden mannen en vrouwen gescheiden. Even wennen, want ik zit graag naast Sarvadarshana. Later zie ik hiervan het mooie in. Na een uur wachten komt Guruij eindelijk binnen en de Darshan begint na gezang met Guruji. Zelf geniet ik hier ook enorm van. Zijn Eeuwige Liefde straalt over iedereen uit. Het raakt mij midden in mijn hart, elke keer weer. Sarvadarshana zie ik ineens zwaaien, want hij wil in de rij voor de Darshan gaan en als zijn vrouw, ga ik met hem mee. Heerlijk om eens niet zelf te hoeven beslissen..gewoon meelopen, hahaha…….het kostte hem wel 10 minuten om mijn aandacht te krijgen……mijn aandacht was ff ergens anders…………

Voor ik het weet,  staan we samen voor Guruij en kijkt Hij diep achter mijn ogen, in mijn Ziel. Ik voel Liefde, Liefde en nog eens Liefde. Dan krijgt Sarvadarshana een Darshan en met onze snoepjes, bloemblaadjes, zakjes Vibuthi (heilige as) en ik vraag Guruji om mijn Deity. Ik wil dit graag weten, omdat ik de volgende dag met Desiree de ‘Simply Puja Course’ ga doen. Hij stelt wat vragen, lacht om mijn spirituele naam die Hij Russisch vindt. Haha, pakt mij bij mijn hand en in mijn rechteroor zegt Hij de Naam. Het ontroert mij en ik bedank Hem.

We volgen de Darshan tot aan het einde. De mannen dansen en springen samen en ook de vrouwen aan de andere kant van de gang. Ik zie de verbroedering tussen de mannen; die mannen onder elkaar zijn, open, met een lach en een traan en elkaar omarmen. Nu zie ik hoe mooi ervan in dat de mannen samen zitten!
De Darshan duurt tot half 10 en om half 11 liggen we op één oor.

Benodigdheden voor de ‘simply puja’

Volgende ochtend om 7 uur de wekker, want we gaan seva doen! Sarvadarshana wil graag de hele dag in de tuin ‘werken’. Desiree en ik willen ‘s morgens in de tuin seva doen en ‘s middags gaan we de ‘Simply Puja Course’ volgen. Om 9 uur wordt er afgewassen, gestofzuigd en bestek gepoetst. Daarna wordt er geharkt en blad geblazen bij Sai Baba en Hanuman. Wat is het mooi om seva te doen en je ontmoet ook weer anderen!

Ik heb voor de lunch nog wat tijd om voor meditatie en Atma Kriya Yoga-oefeningen naar de ‘Babaji-cave te gaan. Wat fijn is het om dit samen met Babaji te doen; hoe Hij je steunt en ik besluit na deze dagen om 40 dagen aaneengesloten met Babaij thuis te gaan mediteren.

We hebben ons verheugd op het heerlijke eten in de ashram….., maar nu blijkt dat er op maandag iets nieuws is, vastendag. Onze eerste reactie hierop is: “Dat hebben wij weer” en we lachen er maar om. We blijken een heerlijke rijstmaaltijd, ben de naam ff kwijt, en soep te krijgen, heerlijk!

Na wat lunchafwas staan we met z’n drieën in de hal. Ik zie Swami Vishwakurunandhanananda lopen. Ik vraag hem of Sarvadarshana en ik een ‘blessing’ mogen ontvangen voor het mogen verspreiden van Project Mantra. Hij is zeer verheugd en wij ook. Hij neemt ons mee richting de Tempel maar hij loopt de Kerk in en geeft ons daar de ‘blessing’! Wat kloppend, nu ik de dag ervoor voor het eerst voor de heilige communie de kerk ben ingegaan. We maken nog een praatje en dan moet ik opschieten om op tijd te komen voor de Puja cursus.

De hele middag wordt de Puja uitgelegd. Mijn hoofd bonkt van de ‘blessing’, het Engels en de vele informatie, maar we hebben een handleiding en we kunnen de Swamini altijd vragen stellen. Ik laat het maar over me heen komen en volg mijn Hart hierin. Het willen volgen van de Puja-cursus voelt ook al zo kloppend met als doel dat ik een Puja op één van de avonden tijdens Navaratri 2018 mag doen. Ik voel tegelijkertijd mijn faalangst hierover, maar ik neem me voor alle tijd ervoor te gaan nemen en de mantra’s te gaan leren.

In de hal ontmoeten we Sarvadarshana weer en horen we van de ‘evening-prayers’. Ja daar gaan we heen! Nu mogen de vrouwen de tempel in en de mannen blijven in de hal. Ik zit nog geen 5 minuten en dan komt er een vrouw mij vragen of ik tijdens bepaalde gebeden bloemblaadjes wil komen offeren aan Ik heb blaadjes aan alle uitdrukkingen van het Goddelijke op het altaar geofferd.. Mijn hart juicht!!! Mijn faalangst steekt de kop op!!! Ik kijk Guruij aan (Zijn foto staat op Zijn stoel) en ik zie Hem lachen……zooo, wat faalangst…huppekee….gelijk dit maar aankijken, voelen en overwinnen! Ik ga voor het Altaar zitten en meezingend offer ik de bloemblaadjes. Alles zingt en juicht in mij, weer zo kloppend, dit past écht bij mij!!

De volgende dag rijden we met z’n drieën via Lorch langs de Rijn naar Boppard. Wat een prachtige route met alle herfstkleuren in de bossen! Een echte aanrader!!! (wegnummer L3033). Na de lunch rijden we via Venlo naar huis. Wat een cadeau deze dagen…Haribol!

Virakti Dasi